Royal Golf Club du Sart Tilman

Menu

Menu

Overzicht van de golfbaan

Hole 1

Par 4 - Distance 305m

trou1-pic

Lichte dogleg naar rechts, hole 1 is relatief eenvoudig wegens zijn beperkte lengte. Niettemin zal uw afslag nauwkeurig moeten zijn om te vermijden dat u in de rij bomen aan de rechterkant of in de hindernissen aan de linkerkant belandt.

Een makkelijk te lezen green bestaande uit twee niveaus en beschermd door bunkers.

Hole 2

Par 3 - Distance 130m

trou2-pic

Eerste par 3, relatief kort maar de bolvorm van de green zal de ballen naar de buitenkant van de green doen wegrollen. Een risico nemen op het Tee Shot kan een goed idee lijken maar de minste afwijking zal streng bestraft worden.

Hole 3

Par 4 - Distance 336m

trou3-pic

Een blind shot als Tee Shot voor deze par 4. U zal voorzichtig moeten zijn. Als uw Tee Shot teveel op links ligt, zal de boom links op de fairway u hinderen om de green te bereiken. Uit voorzorg kan u zich het beste richten naar de bult in het midden van de fairway.

De tweede moeilijkheid betreft de hoge hellingsgraad van de green (één van de moeilijkste van het terrein) die uw bal zal doen afglijden naar een diepe bunker aan de rechterkant van de green.

Voorzichtigheid en nauwkeurigheid zullen dus hier uw beste bondgenoten zijn.

Hole 4

Par 4 - Distance 382m

trou4-pic

De eerste echte uitdaging van de eerste 9 holes, de vierde hole biedt een diep en ver uitzicht tot aan de green.

De grote bunker aan de rechterkant van de fairway trekt het Tee Shot aan. Spelen aan de linkerkant van de fairway kan eveneens gevaarlijk zijn als je te dicht bij de out of bounds komt die aan het bos aan de linkerkant grenst.

De green in stijgende lijn zal een goed gespeelde bal doen stoppen maar je moet ervoor zorgen niet te kort en niet te veel op rechts te spelen om het risico te vermijden dat je je bal in de geul naast de green ziet belanden.

Hole 5

Par 4 - Distance 380m

trou5-pic

Deze par 4 is de moeilijkste van het terrein. Een kort Tee Shot zal u toelaten de bunkers aan de rechterkant te vermijden maar uw tweede slag naar de green zal een blind shot zijn. Een langer Tee Shot geeft u een visueel zicht op de pin maar u zal op geen enkel moment een gemakkelijke voetenstand hebben. Kortom, sterkte…

Een duivelse green, zal uw bal letterlijk naar de rechterkant van de green jagen maar een te grote voorzichtigheid in acht nemen door de linkerkant van de green te bespelen zal u een heel moeilijke downhill putt (of een bunkershot) opleveren.

Hole 6

Par 3 - Distance 164m

trou6-pic

Verhoogde green / Pinpositie

Tweede par 3 van het terrein. Deze hole vereist een grote nauwkeurigheid bij het in het spel brengen van uw bal en de green laat weinig mogelijkheden toe om de bal te stoppen.

De green wordt omgeven door bunkers en om uw putting te vereenvoudigen is het beter dat u zichzelf een uphill putt laat.

Hole 7

Par 5 - Distance 438m

trou7-pic

De eerste par 5, een dogleg naar links vraagt een nauwkeurige afslag om een opening te creëren voor uw tweede slag. Speelt u teveel op links, dan zal u gestraft worden. De long hitters zullen de green bereiken in twee slagen en dat zal hun een welverdiende birdie opleveren.

De green heeft twee niveaus en de moeilijkheid bestaat erin om uw approach of lange putt goed te doseren als de pin zich op het tweede deel van de green bevindt.

Hole 8

Par 4 - Distance 318m

trou8-pic

Een weloverwogen Tee Shot bij deze hole bestaande uit een dogleg naar rechts zal u een reële kans geven om deze hole zonder problemen af te maken. De green is onderverdeeld in 2 niveaus en indien u een goede tweede slag doet, kan u de putt zonder teveel moeilijkheden maken.

Hole 9

Par 5 - Distance 457m

trou9-pic

Deze lange dogleg rechtdoor laat veel plaats voor uw Tee Shot op voorwaarde dat deze niet te lang is.  De long hitters kunnen proberen, als er geen stevige tegenwind staat, de green in twee slagen te halen. Maar een out of bounds achter en aan de linkerkant van de green maken deze taak toch niet zo makkelijk.

De green is tamelijk vlak maar de drie bunkers verdedigen deze goed en een zekere voorzichtigheid zal dus geboden zijn.

Hole 10

Par 3 - Distance 189m

trou10-pic

Deze lange par 3 kan zelfs de meest geduldige spelers op proef stellen. De diepe bunker aan de linkerkant van de green trekt de ballen die naar de green rollen aan en bemoeilijkt de taak van de onnauwkeurige speler.

De green heeft twee niveaus die zeer moeilijk te lezen zijn en een « twee putts » zal steeds een uitstekend resultaat zijn. Pas op om het nieuwe Club Huis niet te beschadigen… ;-)

Hole 11

Par 4 - Distance 413m

trou11-pic

De moeilijkste hole van de laatste 9 holes. Deze par 4 vereist een goed Tee Shot om een lange aanval naar de green te vermijden.

De long hitters zien hun golfbal niet neerkomen maar het is beter om het Tee Shot een beetje op links te spelen.  Nauwkeurigheid is nodig bij de slag naar de green om te vermijden dat de golfbal in één van de twee bunkers rond de green terechtkomt.

De green duwt uw ballen naar rechts en zijn sterke helling zal snel leiden naar een drie putts (of erger) indien u niet voorzichtig bent.

Hole 12

Par 4 - Distance 375m

trou12-pic

Deze par 4 van 375 meter vereist een nauwkeurige afslag om te vermijden dat uw bal in de rough of in de bomen die zich langs de fairway bevinden belandt . Om u een goede kans op een par te laten, moet u de lengte van uw tweede slag goed beoordelen en dit om u geen downhill putt te laten.(te kort zal op deze green steeds beter zijn dan te lang).

Hole 13

Par 3 - Distance 156m

trou13-pic

Par 3 van 156 meter. Deze hole vat de filosofie van de architect volledig samen : haalbare afstand voor elke speler, golvende green, goed verdedigd (3 bunkers), een nauwkeurige afslag is noodzakelijk (eerder op de linkerkant) willen we een onaangename verrassing vermijden…

Hole 14

Par 5 - Distance 497m

trou14-pic

De langste Par 5 van het terrein. Het is nochtans een dalende hole tot aan de green. De moeilijkheid bestaat erin om uw enthousiasme in te tuigen en niet het risico te nemen om de green in 2 slagen proberen te halen tenzij je een lange en rechte afslag gedaan hebt. Voor de voorzichtige spelers zal de moeilijkheidsgraad van de derde slag relatief zijn en de hole zal een positieve bijdrage aan uw scorekaart kunnen opleveren in functie van de putt die u zichzelf laat. Maar pas toch op voor de waterhindernis in geval van een slice. De green die relatief vlak lijkt, kan u slechte herinneringen nalaten indien u niet op uw hoede bent.

Hole 15

Par 4 - Distance 350m

trou15-pic

Stijgende hole van 350 meter met een dogleg naar links. Het is een tamelijk brede hole maar elke verkeerde slag wordt cash betaald. Een zekere afstand bij je Tee Shot is noodzakelijk om de hindernissen te vermijden en/of om een opening naar de green te bekomen. Houd rekening met de stijging van de hole en de dominante tegenwind voor je tweede slag. De green is relatief vlak iets afhellend op de linkerkant en een slag naar het midden van de green zal de beste keuze zijn.

Hole 16

Par 5 - Distance 461m

trou16-pic

Tweede par 5 van de laatste 9 holes. In tegenstelling tot hole 14 gaat deze hole van het begin tot het einde in stijgende lijn. De lengte van de laatste slag naar de green, een blind shot, moet juist ingeschat worden.  Let er eveneens op om niet te ver van de green af te wijken om het risico te vermijden uw bal in de bunker of erger nog te midden van het bos terug te vinden. De green is tamelijk lang en de ballen hebben de tendens om naar de rechterbunker te vluchten.

Hole 17

Par 3 - Distance 136m

trou17-pic

De meest toegankelijke hole van het terrein (oef..), deze tamelijk korte par 3 laat kleine foutjes toe, de bunkers zijn niet erg gevaarlijk. Pas toch wel op voor de helling van de green die uw bal naar het begin van de green doet afrollen of die je toch wel een lastige downhill putt laat.

Hole 18

Par 5 - Distance 436m

trou18-pic

Een par 5 om in schoonheid te eindigen… Deze par 5 van 436 meter schrikt de long hitters niet af maar de goed geplaatste bunkers kunnen hen van mening doen veranderen. Een goed Tee Shot in draw zal u een opening voor de tweede slag bieden en in het geval dat de ligging van uw tweede slag goed berekend werd, zal de derde slag naar de green vrij eenvoudig zijn. De green is trouwens tamelijk vlak. Maar let toch wel op voor de out of bounds aan de linkerkant.