Royal Golf Club du Sart Tilman

Menu

Menu

Club house

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Het Clubhuis

Genesteld in het hart van het domein, in de onmiddellijke nabijheid van de greens van hole 9 en 18, van de putting green en van de afslag van hole n° 10, valt het Clubhuis onmiddellijk bij de bezoekers op.

Sinds de oprichting van de Club op de hoogten van Sart Tilman, werden de leden in een gebouw in een unieke stijl en bedekt met een rieten dak, verwelkomd . De architect liet zich inspireren door het Clubhuis van de Golf van Eindhoven dat in de jaren 30 gebouwd werd.

Zijn authenticiteit, nauw aan het hart gelegen bij de leden, was ook zijn achillespees.  In maart 2011 wanneer de renovatiewerken waren begonnen, verwoestte een brand het indrukwekkende Clubhuis en het rieten dak liet geen enkele overlevingskans aan het Clubhuis.

Deze tragische speling van het lot leidde de Raad van Bestuur tot een diepe bezinning. Wederopbouw van hetzelfde Clubhuis of beginnen met een nieuwe pagina ? De tweede optie kreeg de voorkeur.

Het nieuwe gebouw , het resultaat van het harde werk van het bureau Archi 2000, werd bij de opening van het seizoen 2014 ingehuldigd.

Het is in volle trots gelegen op de plaats van het voormalige Clubhuis maar zijn ligging werd geheroriënteerd en zijn volume werd aanzienlijk verhoogd.

Zijn moderniteit staat in schril contrast met het voormalige gebouw maar het nieuwe gebouw beschikt niettemin over alle voorzieningen die men van een modern Clubhuis kan verwachten :

  • Een bruikbare oppervlakte van 1.550m².
  • Een terras van 680m².
  • Kleedkamers voor dames en heren die gemakkelijk toegang bieden tot de douches, wastafels, toiletten en persoonlijke ruimtes voor de leden.
  • Een vergaderzaal
  • Een bureau
  • Een zithoek met televisie
  • Een restaurant dat 220 mensen kan verwelkomen (uitbreiding mogelijk tot 380 zitplaatsen dankzij de terrassen).

Zelfs indien er voor een moderne uitstraling werd gekozen, zal het warme onthaal u zonder twijfel doen terugdenken aan wat u in het verleden gekend hebt.

Als het moment van de 19de hole is aangebroken, zullen de geanimeerde debatten aan de bar zowel de bezoekers als de leden rond één idee samenbrengen : gezelligheid.